In Bacau, primul concurs hipic a fost organizat in luna iulie 1988, pe vechiul stadion municipal “Dinamo”, (unde se afla astazi Muzeul De Stiintele Naturii), concurs organizat de Intreprinderea de Stat AVICOLA Bacau (Director Dr. Ing. Petru Placinta) impreuna cu Primaria Bacau (Primar Vasile Sandulache). Echipe participante: Agricola Piatra Neamt, Dragos Voda Roman si Vointa Targu Neamt.
In urma impactului favorabil pe care l-a avut aceasta intrecere sportiva, s-a hotarat infiintarea Clubului de Calarie Avicola Bacau, la initiativa unui grup de specialisti in zootehnie in frunte cu dr. ing. Petru Placinta, ing. Alexandru Sautea, ing. Vasile Teodorescu si altii care, incurajati de neobositul col.(r) de cavalerie Florin Blanarescu, au hotarat aducerea din tara a catorva sportivi cu oarecare experienta in aceasta ramura sportiva, a unui antrenor, precum si achizitionarea din hergheliile de stat existente la acea vreme a catorva cai de perspectiva pentru obstacole, dresaj si concurs complet.
Astfel s-a facut ca, spre finele anului 1988 au aparut in grajdul special amenajat din Bacau (Gheraesti, pe locul actualului Hypermarket Selgros) primii cai (Leopard, Safir si Urmas – de la Herghelia Jegalia) si primul calaret (Cornel Erhan – fost junior la CS Steaua Bucuresti).
In anul urmator (1989) echipa a fost completata cu un lot de cai adusi de la Depozitul de Armasari Dumbrava Tg. Neamt (Talaz, Gascon, Bergamo, Trisor, Trandafir, Maestoso, Filaret) dar si cu trei calareti (Ionel Cojocar si Dan Neamtu de la CSM Iasi si Mihai Silivestru de la Petrolul Ploiesti).
In anul 1990, cand s-a inregistrat debutul in concursurile nationale, echipa a reusit sa-l atraga si sa se foloseasca de priceperea si talentul pedagogic ale marelui maestru al echitatiei romanesti – col.(r) Dumitru Velicu.
Tot in acest an s-au inregistrat primele rezultate favorabile (Dan Neamtu cu Gascon – locul II la finala de campionat “Semiusoara” si Cornel Erhan cu Talaz – locul VI la finalele de campionat Concurs Complet).
Comentarii recente